Séte-Ville de la Tielle!

Men moet teruggaan naar de jaren 1930 en naar Italië en naar het dorp GAETA, en Noorden van Napels, voor het begin van de befaamde Tielle. Een kleine taart, gevuld met gekruide inktvis “LE POULPE of POIEFFRE, zoals ze hier zeggen”, die het traditionele déjeuner was van de Italiaanse vissers. De emigranten hiervandaan introduceerden deze specialiteit naar Séte.

Eigenlijk was het een “armen” maaltijd. De vissers brachten hun vis aan de wal en de vrouwen maakten daar, grote of kleine taarten van met brooddeeg en een pittige tomantensaus. De zijkanten zijn gekarteld.

Je kunt het koud of warm eten en is in principe bedoeld als voorgerecht.

Nog steeds kun je in Séte bij de afstammelingen van de familie Virducci, de TIELLES kopen. Ondertussen zijn het de kinderen en de kleinkinderen en ze worden natuurlijk ook via andere kanalen gemaakt voor de verkoop in diverse winkels en supermarkten. Maar eerlijk gezegd, die uit Séte komen zijn echt de beste!! Met een heerlijk glas wijn erbij, proef je de “MIDI”

In september wordt altijd het jaarlijkse “TIELLES ” feest gevierd.

Moerland/Novasol voor fijne vakantiehuizen in deze streek. Ook al reserveringen mogelijk voor 2020!  Zie onze site – Moerland.com – . Bij een reservering komt u automatisch op de site van Novasol voor verdere afhandeling van de reservering. En let op, nog meer huizen binnenkort met de bekende “Moerland service” in de LANGUEDOC.
Tel.nummer bureau Prades +33 469 966 446.
Kantoor geopend  in najaar, winter en voorjaar van 10.00 tot 16.00 uur behalve op woensdag , zaterdag en zondag.  In het zomerseizoen ook op zaterdag. Telefonisch wel bereikbaar op deze dagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.