L’AURIOLE, “un Mystère?”

curiositeloriole-660x400

Dit mysterie van Lauriole

trekt elk jaar veel bezoekers aan en vooral sinds de passage van de site in een televisierapport,  die  het mogelijk maakte om de site te ontdekken …
Wat is er echt aan de hand op Lauriole?

Het is gelegen in de Hérault, vlakbij het  stadje  Siran dat  deel uitmaakt van het kanton Olonzac. Het bevindt zich op de grens van de departementen Aude en Tarn. Bovendien bevindt zich op het grondgebied van genoemde gemeente, aan de rand van de GR 7, de Fontein van de Drie Bisschoppen die, zoals de naam al aangeeft, zich op de kruising van de drie bisdommen bevond.

Wat is de mysterie van Lauriole? Dit is een weg die naar boven lijkt te gaan als hij naar beneden gaat. Of het tegenovergestelde natuurlijk, in de andere richting .  Of is het preciezer?
Op een kleine weg die de D 56 verbindt met het gehucht Fournes. Het is tussen Minerve en Siran, via Fauzan. Het kan worden bereikt via Cesseras. De borden geven aan  “Lauriole Curiosity” en ook de site zelf wordt aangegeven.

Wat is spectaculair om te zien? Welnu, de indruk dat de weg voor je omhoog gaat, terwijl als je je auto “vrij”  zet, deze vooruit gaat. Het is ook spectaculair in de andere richting, het voertuig rijdt achteruit als je de rem loslaat wanneer je het gevoel hebt dat de weg daalt. We kunnen mogelijk een bolvormig object, cilindrisch of een waterfles  leggen … we worden nog steeds geconfronteerd met hetzelfde fenomeen.

Wat is er mysterieus ? Diverse uitleggingen ontbreken niet.  In feite tonen metingen aan dat de helling van de weg die lijkt te stijgen,  naar beneden gaat. . Het is de algemene topologie van plaatsen die een optische illusie creëert. De weg stijgt eigenlijk van Siran naar Fournes, behalve op dit punt waar het na een haarspeldbocht een beetje naar beneden gaat. Heel weinig, maar genoeg voor een voertuig, dat de wetten van universele zwaartekracht gehoorzaamt, om zijn natuurlijke neiging te volgen!

Het is nog steeds indrukwekkend en de reis waard!

(

 

plan-de-situation-curiosite-de-lauriole-l-auriol-minervois-1-262x312

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Verder een mooie gelegenheid om deze omgeving te ontdekken met zijn prachtige vergezichten, mooie franse wijndorpen, het bekende Minerve (Catharenstadje) , fijne streekrestaurantjes!

 

Moerland/Novasol voor fijne vakantiehuizen in deze streek. Ook al reserveringen mogelijk voor 2020!  Zie onze site – Moerland.com – . Bij een reservering komt u automatich op de site van Novasol voor verdere afhandeling van de reservering. En let op, nog meer huizen binnenkort met de bekende “Moerland service” in de LANGUEDOC.
Tel.nummer bureau Prades +33 469 966 446.
Kantoor geopend  van 9.00 tot 18.00 uur behalve op woensdag en zondag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.