Het vrijheidsbeeld in Lugné!

statue-of-liberty-258862__340
In het kleine gehucht, tussen Cessenon sur Orb  en Roquebrun zult u niet verwachten een copy te vinden van het Vrijheidsbeeld.  Hoe is dit daar zo gekomen, zult u zich afvragen!

De commandant Albert Abelanet, in Lugne geboren, heeft hier voor gezorgd. Hij was commandant op het cruiseschip Maxim’s des Mers.  Hij transporteerde met dit schip veel Europese en Amerikaanse persoonlijkheden.Dit was bij het 100 jarig bestaan van het beeld in 1986.

Nadat de cruises beeindigd waren, werd het beeld in een hangar opgeborgen in Nice om verkocht te worden. Maar Commandant Abelanet aarzelt niet om het beeld te kopen en naar zijn geboorteplaats te vervoeren. De burgemeester van Cessenon sur Orb wil het in Cessenon plaatsen, maar Albert Abelanet wil dat het in Lugne geplaatst wordt. Hij staat enige m2 terrein af voor zijn huis en de gemeente betaald het voetstuk.  Zo wordt het vrijheidsbeeld met veel pracht en praal ingewijd in 1989 in Lugne.

statue-of-liberty-3850364__340

olivier 2

Een leuk weetje!

In de buurt van Lugne, een duizendjarige Olijfboom: Neem de richting naar Roquebrun. Na 500 m op deze route   kijkt  u naar beneden in het midden van de wijngaard. Hij heeft een stam van 7m.

 

 

Voor fijne vakantie huizen in de Languedoc, zie de site van Moerland. Bij reservering wordt u doorverbonden met de site van Novasol.  Er zijn zelfs al huizen beschikbaar voor 2020.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.