Musée-Parc des Dinosaures à Meze

Het Dinosaures Parc-museum is het grootste museum in Europa met dinausaurus botten en eieren.  Zie vooral hun site:  https://www.dinosaure.eu/

 

dino1

In 1997 hebben Alain Cabot en zijn team een uitzonderlijk openluchtmuseum opgezet op het paleontologische veld van Mèze om deze uitzonderlijke locatie te behouden. 6 hectare dennenbos en garrigue worden ontwikkeld en worden een land van ontdekking voor bezoekers die deze buitengewone dinosaurussite bewonderen. Het openluchtmuseum, gelegen in het hart van een van de grootste paleontologische afzettingen in Europa, traceert de geschiedenis en kennis van dinosaurussen, van hun oorsprong tot hun uitsterven, van hun ontdekking tot de meest recente wetenschappelijke werken.

Een uitzonderlijk wetenschappelijk avontuur dat kinderen doormaken met eenvoudige woorden en het lezen van grote verklarende panelen, leuk en leerzaam. Overal langs een pad dat door het schaduwrijke dennenbos loopt, gaan kinderen en volwassenen terug in de tijd en volgen het pad omzoomd met skeletten en levensgrote reconstructies.

DINO4

Vakantiehuizen specialist in de Languedoc:  Zie onze site   https://moerland.com/nl

Adresse :

MUSÉE – PARC des DINOSAURES
Route Départementale 613
34 140 MEZE

Tel : 04.67.43.02.80
Internet : www.musee-parc-dinosaures.com
www.dinosaure.eu

Hoe kom je er?:
Het Museum-Park ligt in Languedoc-Roussillon in het departement Herault, tussen Montpellier (35 km) en Beziers (35 km). Het Museum-Park ligt precies tussen Mèze (5 km) en Montagnac (6 km) op RD 613 (ex RN 113).
Bezoekers die aankomen vanaf Montpellier:
Snelweg A9 afrit nr. 33 ‘Sète Mèze’, RD 613 (ex national 113) tot Mèze, vervolgens richting Béziers, Montagnac op de RD 613 (EX RN 113) gedurende 5 km en na het oversteken van ‘Montmèze’ rechtsaf .

Bezoekers die van de kant van Béziers arriveren:
Snelweg A9 tussen Béziers West en Oost snelwegverandering neem ‘A75 richting Clermont-Ferrand // Millau, neem vervolgens de afslag (nr. 59) richting Sète // Montpellier-Mèze.
U bevindt zich op RD 613 (ex RN 113) richting Sète, Mèze, ga 3,5 km, steek Montagnac over en volg 4,5 RD op RD 613 (ex RN 113) en sla linksaf. Na “de grote dinosaurus” links.

 

Iedere dag geopend van 14.00 tot 18.00 uur en in juli en augustus van 10.00 tot 19.00 uur.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.