Het meer van SALAGOU en het “Cirque de Mourèze”


Eind jaren 60 is het Lac du Salagou gecreëerd om als overloop te dienen voor overtallig water uit de bergen en voor de rivieren Lergue en Hérault (oppervlakte maar liefst 750 hectare). Het ligt prachtig tussen de rode bergen en de kleuren zijn echt schitterend. De basalt-zwarte vulkanische grond wordt afgewisseld door de vuurrode glooiingen, de groene wijngaarden en de blauwe lucht.

Het meer is heel geschikt voor een dagje uit met de familie. Er is voldoende (gratis) parkeerplek, veel ruimte, ook met schaduw, en kinderen kunnen heerlijk spelen. Er is een restaurantje en er zijn openbare toiletten. Volgt u de borden naar de ‘Base de Plein Air’, want verder is het niet makkelijk om bij het meer te komen. Vlakbij de ‘Base de Plein Air’ is er mogelijkheid om bijvoorbeeld kano’s en funboards te huren.

Verder de huur van electrische bootjes (zonder vaarvergunning) voor 4/5 personen. Ook leuk voor de vissers (o.a. karpers)  Zie ook via de link

De ‘Mont Liausson’, in het noorden begrensd door het meer en in het zuiden door het Cirque de Mourèze, verheft zich tot 535 m boven het landschap. Vanaf dit punt heeft u een prachtig uitzicht over de omliggende dorpjes. Dit is ongetwijfeld het mooiste uitzicht op het meer van Salagou.

Tussen Clermont l’Hérault,Bédarieux en Lodève, wordt het middeleeuwse dorp Mourèze omringd door grillige rotsformatie die 300 hectare beslaat. Het bijzondere landschap ontstond door erosie en is aangewezen als het grootste dolomietengebied van Frankrijk.

Naast een bezoek aan de Sainte-Marie-kerk uit de 12e eeuw, biedt Mourèze een wirwar van straatjes van waaruit de wandelpaden starten die naar de menigte stenen reuzen leiden, die zo opstandig rechtop lijken te staan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.