CAUNES-MINERVOIS, een stadje aan de voet van het Montagne Noir.

Gelegen aan de voet van de Montagne Noir in de Aude en met uitzicht op de Minervois vlakte,

heeft  Caunes-Minervois een erfgoed rijk aan geschiedenis en cultuur. Dicht bij de Middellandse Zee, maar stevig geworteld in de uitlopers van de bergen, is het microklimaat ideaal voor de productie van zijn beroemde AOC Minervois-wijnen. Caunes werd gebouwd rond zijn Benedictijnenabdij;
De Argent Double, een kleine zijrivier van de rivier de Aude stroomt het hele jaar door door het dorp. De oude straatjes van het dorp zijn van bijzonder belang en het omliggende platteland (wijnranken, garrigue, bos …) is even opmerkelijk – een attente wandelaar zal vele verborgen schatten ontdekken! Caunes is ook de wereldhoofdstad van rood marmer: sinds de Romeinse tijd werd dit speciale marmer gebruikt in de versiering van vele zeer mooie paleizen en openbare gebouwen. 

Wat is er te zien en te doen in dit stadje:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

  • Het middeleeuwse dorp ingedeeld: historische route met panelen en marmeren sculpturen circuit
  • De Romaanse abdij.
  • De rode marmergroeven van Roy (natuurgebied), van Villerambert (in bedrijf, rondleidingen)    Gewaardeerd door de Romeinen (sporen zijn gevonden in villa’s in de Minervois en in Spanje en ook in de Grote Moskee in Cardove) en ingezet door middeleeuwse beeldhouwers (pre -Romaanse hoofdsteden in de abdij en zuilen in Fontroide), de winning van rood marmer uit Caunes werd rond 1615 overgenomen door een beeldhouwer uit de Genuese Riviera ….
  • De kapel van de Notre Dame du Cros.  – De Notre Dame du Cros ligt op 2 km van Caunes en is een opmerkelijke plek met een kapel gewijd aan de aanbidding van de Maagd Maria. Na een wonderbaarlijke genezing door het bronwater werden drie kleine kapellen in droge steen gebouwd op een steile helling met drie standbeelden, de Maagd Maria, de heilige Jozef en de heilige Johannes. Dit is de oorsprong van de bedevaart van de Cros.
  • Wandelingen met ezels.
  • Fiets verhuur.

En natuurlijk heeft MOERLAND VACANCES/VERHUUR, daar een 5-tal prachtige villa’s in de verhuur, zodat u vanuit uw vakantie villa prachtige tochten kunt maken in de omgeving.

Kijkt u eens via deze link – Villa’s Caunes-Minervois

 en bekijk ook onderstaande foto’s:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s