BERLOU – waar een klein dorp groot in kan zijn!

BERLOU, een klein dorp dat van alle markten thuis is!

Zijn wijngaarden, klimaat, de Cave Cooperative, en zelfs een restaurant , FAITOUT. De eerste sporen van de Berlou-wijngaarden  gaan terug naar Karel de Grote. Het is waarschijnlijk dat de teelt van wijnstokken op deze plaatsen in de geschiedenis is voortgezet omdat in 1635 een compoix (een soort cadaster)  de uitbreiding van de wijngaard naar het koninklijke bos van Albières en in 1875 de directory van de wijngaard toeliet. De Hérault pochte al met de kwaliteit van de Berlou-wijnen (“Uitstekende wijn concurreert met die van Roussillon, het kan worden gerekend tot de beste wijnen van de Hérault”).  Het dorp, vroeger “Berloup” van de Latijnse naam Ver Luporum “Printemps des loups” genoemd, ligt aan de voet van de Cevennen .   

De Cave de BERLOU,  in 1965 gecreëerd door Georges Dardé, brengt bijna alle wijnboeren uit het dorp samen, dwz 30 leden. Het heeft een capaciteit van 30.000 hl in de wijnmakerij, het produceert gemiddeld 10.000 hl wijn, ongeveer 85% in A.O.C.

Percentage dat de neiging heeft toe te nemen met plantages van nobele druivensoorten.  Ze is volledig toegewijd aan de zoektocht naar kwaliteit en is altijd een pionier op dit gebied geweest. Het claimt een handmatige druivenoogst, een selectie naar de bodem en per wijngaard

en dan Restaurant de Faitout:

Nathalie en Frédéric wachten op u tussen wijngaarden en olivettes  in het centrum van Berlou  om u een gastronomische keuken te laten ontdekken, authentiek, eenvoudig, vriendelijk en verfijnd. De keuken  is in de eerste plaats “huisgemaakt” volgens het seizoen! De keuken en de wijn die we hier waarderen, wordt geboren in een kwalitatief goed “terroir” met de beste producten. ” Lichte en moderne eetzaal , terrassen onder de platanen, jazzavonden met wijnproeverijen in het seizoen … Alles is er om u te verwelkomen en uw zintuigen wakker te maken. Het restaurant Le Faitout wordt vermeld in Bottin gourmand le bib Gourmand in de Michelingids

En verder kunt u de wijnen van Berlou, alsmede de bekende 5 liter “bibs” -rouge, blanc en rosé –  in Nederland bestellen via onze partner VIN d’OC – ’t Zeeuwsche Wynhuys in Sint Philipsland, afhalen of bezorgen, alles is mogelijk. Veel van onze klanten gingen u voor.

Zie meer inlichtingen via hun site: vindoc.nl

Voor reserveringen in de Languedoc van de vakantiehuizen, naar de site van Moerland/Novasol.

Kantoor in Prades weer geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur ,  behalve op woensdag en zondag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.