DE MINERVOIS – HUNEBEDDEN, ROTSEN EN WIJN

Op de blog is er al veel gesproken over het dorpje Minerve, in de mooie Minervois, maar er zijn nog veel meer dorpjes te ontdekken! In de Minervois vindt u vele dolmens (hunebedden) die al vanaf zeker 2000 jaar voor de jaartelling bestaan. Ook vindt u overal de ‘capitellen, de kleine stenen schuilhutjes die door de eeuwen heen gebouwd zijn door herders en wijnboeren. In St Julien des Meulières is zelfs een steengroeve voor molenstenen, want voor al die stokbroden moet er veel gemaald worden! Veel in deze streek draait om steen zoals u kunt gaan zien. Naast de stenen kunt u in dit historische Katharengebied ook genieten van de druiven. En wel die in de fles van de AOC Minervois!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.