Le Lac du Salagou

Salagou (4)Eind jaren 60 is het Lac du Salagou gecreëerd om als overloop te dienen voor overtallig water uit de bergen en voor de rivieren Lergue en Hérault (oppervlakte maar liefst 750 hectare). Het ligt prachtig tussen de rode bergen en de kleuren zijn echt schitterend. De basalt-zwarte vulkanische grond wordt afgewisseld door de vuurrode glooiingen, de groene wijngaarden en de blauwe lucht. Het meer is heel geschikt voor een dagje uit met de familie. Er is voldoende (gratis) parkeerplek, veel ruimte, ook met schaduw, en kinderen kunnen heerlijk spelen. Er is een restaurantje en er zijn openbare toiletten. Volgt u de borden naar de ‘Base de Plein Air’, want verder is het niet makkelijk om bij het meer te komen. Vlakbij de ‘Base de Plein Air’ is er mogelijkheid om bijvoorbeeld bootjes en funboards te huren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.