ANVR – “bent u aangesloten bij de ANVR ? ” – FAQ

Dit is een veelgestelde vraag door onze gasten uit Nederland, maar ook door onze verhuurders en dus eigenaren van de vakantiewoninglogoSiteen die we verzorgen.  Bent u aangesloten bij de ANVR?

MOERLAND VAKANTIEHUIZEN is aangesloten  bij de Franse organisatie FNAIM en is verzekerd bij de GALIAN. Maar wat betekent dat voor onze huurders en verhuurders? Wat is de FNAIM? Wat verzekert de GALIAN?

Wie mag bemiddelen in vakantie woningen in Frankrijk?

Wist u dat in Frankrijk (buiten de reisorganisaties), alleen makelaars bevoegd zijn om woningen van derden te verhuren ? Natuurlijk mag een eigenaar ook zelf zijn huis op de verhuur markt aanbieden, maar indien hij dit wil laten verzorgen, loopt dat verplicht via een “Agent Immobilier“, de Franse makelaar.

Vaak ziet u websites, o.a. in Nederland, waar u ook een huisje kan huren in Frankrijk. Dit zijn vaak simpele advertenties, websites of tussenpersonen. Deze mogen geen huur en waarborgen innen. Uw eerste betaling is hun commissie, huur en waarborg wordt direct aan de eigenaar ter plekke betaald.

Deze bedrijven zijn nooit in Frankrijk zelf geregistreerd en kunnen dus ook de nodige garanties niet geven. Wilt u dus in Frankrijk als bedrijf bemiddelen in de verhuur van vakantiewoningen, moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen:

Examens afleggen, diploma’s verkrijgen, beroepsverzekering afsluiten, een financiële garantie aanvragen.

Daarna kan pas een “Carte Professionnelle” aangevraagd worden om het makelaarsvak uit te voeren, waarvan de verhuur één van de takken is.

Wie is MOERLAND VACANCES ?

MOERLAND VACANCES is de vakantiewoning tak van het Franse bedrijf MOERLAND SARL.

MOERLAND VACANCES  is bevoegd makelaar onder de “Carte Professionnelle” n° CPI 3401 2017 000 021 021 bij de KvK (CCI) in Béziers en mag 3 activiteiten voeren :

MOERLAND VACANCES heeft meer dan 30 jaar ervaring in de verhuur van vakantiewoningen en is opgericht door Sari en Hans Moerland. MOERLAND VACANCES is een familie bedrijf. Richard Moerland heeft de algemene leiding, André verzorgt de back office, administratie en website. Sari is sinds kort met pensioen maar blijft ruim beschikbaar om haar grote ervaring en kennis te delen.

Elke jaar verzorgen we de verhuur van ruim 230 vakantiewoningen in de Languedoc.

Is MOERLAND VACANCES aangesloten bij de ANVR ?

MOERLAND VACANCES is lid van de FNAIM (Fédération Nationale des Agents Immobiliers), de grootste Franse makelaars vereniging. Dit verplicht MOERLAND VACANCES o.a. om een aantal garanties en verzekeringen af te sluiten in Frankrijk.

Aansluiting bij verenigingen zoals de Nederlandse ANVR is dus niet nodig.

Welke garanties biedt MOERLAND VACANCES ?

Hoofdzakelijk 2 garanties :

1. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering :

Afgesloten bij GALIAN, 89 rue de la Boétie, 75008 PARIJS.

2. Het garantiefonds
Afgesloten bij GALIAN, 89 rue de la Boétie, 75008 PARIJS voor een bedrag van €1.640.000.–. Huursommen en waarborgen worden op een speciaal gecontroleerde derden rekening gedeponeerd. Indien MOERLAND VACANCES niet aan zijn verplichtingen zou kunnen voldoen, garandeert het garantiefonds GALIAN deze bedragen tot een totaal van maximum van €1.640.000.–. Huurders zijn dus verzekerd voor hun gestorte bedragen en verhuurders zijn verzekerd van de ingekomen huursommen.

Elk jaar, meestal in oktober, word de boekhouding van MOERLAND VACANCES door de GALIAN controleert en word indien nodig het garantie bedrag aangepast.

Welke verplichtingen heeft MOERLAND VACANCES ?

Als makelaar krijgt MOERLAND VACANCES vakantiewoningen onder beheer voor minstens een seizoen. Onze verplichtingen worden vastgesteld door een “mandat” dat met de eigenaar ondertekend wordt.

MOERLAND VACANCES BEHEERT dus zijn vakantiehuizen tijden de verhuur periode. Dat betekent dat de panden onder onze verantwoordelijkheid staan.

Onze verplichtingen zijn onder andere:

 • Het zoeken van huurders,
 • Financieel beheer van de verhuur:
  • Incasso (huur, waarborgen, diensten, etc…)
  • Teruggave waarborgen,
 • Sleutelbeheer,
 • Schoonmaak na vertrek van de huurders,
 • Ter beschikking stellen aan de huurders van diverse diensten, zoals :
  • bedlinnen, handdoeken,
  • kinderbenodigheden,
  • huismappen,
  • kortingbonnen,
  • etc….
 • Zorgdragen voor het goede onderhoud van het zwembad
 • Zorgdragen voor het goede onderhoud van de tuin
 • Zorgdragen voor uitvoering kleine en noodzakelijke werkzaamheden
 • Huur administratie

 

Een gedachte over “ANVR – “bent u aangesloten bij de ANVR ? ” – FAQ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.