Wijnproeverij – Mas des Dames – Murviel les Beziers

Iedere donderdag wordt er een proeverij gehouden op de  Domaine Mas des Dames.

Lidewij van Wilgen, de eigenaresse/vigneronne vertelt boeiend over haar bestaan als vigneronne en het wijn gebeuren.

Om 16.00 wordt men verwacht (van te voren wel bij Moerland Verhuur reserveren). Deze wijnproeverij is voor onze huurders zonder extra kosten.

 

Een kleine geschiedenis van deze prachtig gelegen wijndomaine

Mas des Dames is een oud Zuid-Frans wijndomein. Er zou hier al sinds 1750 wijn worden verbouwd. Het domein ligt in de uitlopers van de Faugères, twintig minuten van Beziers en de Middelandse Zee. Voor Languedoc-begrippen is het een klein domein. Tweeëntwintig hectaren, waarvan twaalf beplant met wijnstokken; de oudste zo’n tachtig jaar oud. De wijngaarden liggen tegen de heuvels en bestaan uit verschillende kleine percelen, omringt door een natuurlijke begroeiing en eiken, olijfbomen, pijnbomen en geurige kruiden als thijm en rozemarijn. Deze ‘garrigue’ zorgt voor een natuurlijk evenwicht en biedt een natuurlijke bescherming tegen ziektes. Alle wijgaarden zijn georiënteerd op het Zuiden en liggen rondom de belangrijkste gebouwen: de 18e eeuwse Mas (een typische Zuid-Frans landhuis) .

Lidewij schreef over haar verhuizing van Nederland naar Murviel les Beziers een boek
“Het Domein” uitgegeven bij Cargo.

Een prachtige carrière in de reclame, een succesvolle echtgenoot, schatten van dochters – Lidewij van Wilgen heeft het allemaal. Ze geniet van alles om zich heen, maar langzaam ziet ze ook de oppervlakkigheid van haar leven. Een leven dat volgens een vast stramien zal gaan verlopen, met een sleur waar ze niet aan wil toegeven.
Ze verhuist met man en dochters naar een wijndomein in Zuid-Frankrijk voor een nieuwe uitdaging, een nieuw avontuur. Met humor en zelfspot beschrijft Lidewij de weg vol tegenslagen die ze daarvoor moet doorstaan. Een lange weg vol eenzaamheid die uiteindelijk leidt naar de wereldwijde doorbraak van haar wijnen en een besef van wat er werkelijk toe doet in het leven.

Omslag van Het domein

 

4 gedachten over “Wijnproeverij – Mas des Dames – Murviel les Beziers

 1. heel interessant! als het lukt ga ik zeker langs
  complimenten in ieder geval voor de professionele aanpak ,dat zijn toch weer die Hollanders en in samenwerking met de plaatselijke experts toch weer iets moois

 2. de jong van geel
  wij hebben domaine mas dames ook een keer een bezoek gebracht
  het was echt de moeite waard. Wij kijken al naar de volgende keer

 3. Dit domein hebben wij verleden jaar bezocht ! Prachtig domein en zeer goede en overtuigende uitleg van de (nog zeer jonge, lieve en enthousiaste) ‘bazin’ : dan geniet je van die wijn van dit domein !
  Dit jaar gaan we zeker nog eens terug.
  Dus : een bezoek méér dan waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.