Saint Chinian, prachtig dorpje in de Hérault (Languedoc)

Saint Chinian is een leuk dorp met veel gezellige cafeetjes en restaurants. Het telt ongeveer 1800 inwoners en heeft een levendig dorpsleven. Op donderdag en zondag is hier een druk bezochte markt die zeker de moeite waard is. Verse groenten, kaas, vlees, eieren, bloemen,vers gebraden kip, paella, noem maar op. In de hoofdstraat zijn er op het plein voor de kerk verschillende terrasjes voor een hapje en een drankje.

Voor de boodschappen hoeft u ook niet ver, er zijn een kleine en een grote supermarkt (ook op zondagochtend geopend) in het dorp. En ook voor uw stokbrood en croissantje kunt u bij 3 bakkers terecht, net als voor de Nederlandse kranten die bij de “tabac” worden verkocht.

Er worden heerlijke wijnen gemaakt die u in de diverse wijncaves en winkels kunt proeven. Door het dorp stroomt het riviertje de Vernazobres. Rond het dorp is een mooi wandelgebied met en uitzichtpunt over Saint Chinian bij de molen op de berg.

 

2 gedachten over “Saint Chinian, prachtig dorpje in de Hérault (Languedoc)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.