Afrikaans Reservaat in Sigean (uitstapje voor jong en oud !)

  sigeanzebrasWie in de buurt van Narbonne (Zuid-Frankrijk – Languedoc) komt en van dieren en van natuurschoon houdt zou echt een bezoek moeten brengen aan het ‘RESERVE AFRICAINE DE SIGEAN’. Het ligt om precies te zijn 15 kilometer ten Zuiden van Narbonne, langs de N9. De hele opzet van dit park (300 ha groot) is om een grote vrije leefruimte voor de diverse dieren te creëren. 3 uur zou u moeten uittrekken om alles rustig te zien.

imagelionHet eerste deel van het  bezoek gebeurt per auto (een parcours van 7.5 km). U rijdt dan door 6 verschillende leefgebieden, waar de dieren vrij rondlopen en waar ze over zeer veel leefruimte beschikken. U zult beren tot vlakbij de auto zien wandelen, maar ook leeuwen, antilopen, giraffes, zebra’s etc. Erg grappig zijn de struisvogels die soms hun hoofd door het raampje steken of zelfs de zijspiegels van auto’s aanvallen (minder grappig). Het geheel ziet er erg netjes en verzorgd uit.

Vervolgens parkeert u de auto en gaat het bezoek verder te voet. Vanaf dan worden de dieren afgescheiden door hekken of waterstroken. U zult niet alleen versteld staan door de verschillende dieren, maar ook door de prachtige aangelegde tuinen en panorama’s her en der.

Eén van de mooiste plekken is de wandeling langs het meer waar u honderden (exotische) watervogels kunt aanschouwen.  

Dit dierenpark kan men niet vergelijken met de normale dierentuinen. De dieren genieten hier veel meer vrijheid en het geheel is ruim en met oog voor details opgezet. Een echte aanrader voor jong en oud om te gaan ontedekken tijdens uw verblijf hier.
Prijzen – Volwassenen 32 euro, kinderen onder de 14 jaar 23 euro. Elke dag geopend vanaf 9 uur.

zie ook de website van het park.

logo-sigean.png.pagespeed.ce.54iUQYr17Tlogo-sigean.png.pagespeed.ce.54iUQYr17Tlogo-sigean.png.pagespeed.ce.54iUQYr17T

Een gedachte over “Afrikaans Reservaat in Sigean (uitstapje voor jong en oud !)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.