Een recept met een luchtje

camembertZe zeggen wel eens dat Franse kazen stinken, maar ja, je moet er ook niet aan ruiken! Gewoon lekker proeven! En dan is zo’n gesmolten camembert echt heerlijk. Als voorgerechtje of gezellig aan tafel tijdens het klaverjassen of voor de open haard met een glaasje lekkere rode wijn. Het is eigenlijk net te eten als een kaasfondue, lekker dippen met stokbrood, worteltjes, bleekselderij of knapperige stengels. Serveer het in zo’n houten doosje en het ziet er meteen leuk uit.

Het bereiden is zo gemakkelijk: uit het doosje halen, papier er af en de bovenkant kruislings insnijden. Op een bakpapiertje 15 minuten in de oven op 200°C en klaar is kaas! Eventueel kan er wat komijn over de kaas, of Provençaalse kruiden, wat knoflook. Maak er uw eigen specialiteit van! Smullen maar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s