Weer een prachtige dag

2016-11-15-08-12-52Na de supermaan van gister en een frisse, maar heldere nacht, is het weer een prachtige dag vandaag. De ochtend begon fris, op weg naar het kantoor biepte het ‘oppassen-voor-ijzel’ alarm in de auto, dus was het even 4°C. Brrrrrrr. In Nederland moet je dan direct echt oppassen, maar dat alarm heeft hier geen enkel nut. Het is bijna nooit vochtig, laat staan dat het ijzelt. De kou is ook snel uit de lucht door de bijna altijd stralende zon. In Zuid Frankrijk wonen heeft veel voordelen!

Toch heeft de herfst zich hier ook aangekondigd, de blaadjes verkleuren en beginnen te vallen. De nachten worden kouder en in de smalle straatjes van de kleine Franse dorpjes ruik je dat de winter in aantocht is. Veel huizen hebben een houtkachel en deze worden hier veel gestookt. Elektra is duur en aan hout kunnen de meeste mensen goed komen, dus dat wordt nog veel gebruikt als verwarming. Die typische houtlucht waait langzaam door de straten, soms vergezeld door een vleugje oliegestookte kachel of rond ‘midi’ de heerlijke aroma’s van de stoofpotten met knoflook die door de Franse dames gebrouwen worden.

Kom zelf maar eens ruiken en proeven! De temperatuur ligt hier al gauw zo’n 10 graden hoger dan in Nederland, de luchtvochtigheid is laag en de zon warmt overdag alles heerlijk op. De middag in een t-shirtje in de zon zitten is hier geen droom, maar werkelijkheid!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.