Dagje uit naar Saint-Guilhem-le-Désert

2016-08-17 13.11.09Er zijn van die dorpjes waar je altijd al eens heen wilde, maar nooit de tijd voor hebt genomen. Voor ons was dat Saint-Guilhem-le-Désert. Nou, dit was niet de laatste keer, wat is dat een leuk dorpje, echt een aanrader. Het is een oud Middeleeuws dorpje met mooie gebouwen, leuke straatjes, winkeltjes en terrasjes. In het hoogseizoen is het verstandig om er voor 10.30 te zijn i.v.m. parkeren. Parkeer niet meteen onder in het dorp, maar volg de borden voor de parkeerplaats naar boven, daar is voldoende plaats, en je bent meteen bij de prachtige Place de la Liberté en de ‘Abbaye de Gellone’. Op de Place kan je onder de meer dan 150 jaar oude plataan genieten van een lekkere ‘café’. Die plataan is echt ENORM, met 4 personen kan je hem nog niet omarmen denk ik.  De toeristen informatie is in één van de mooie pandjes aan het plein gevestigd, hier kunt u een plan van het dorp halen. Fotografen kunnen zich hier uitleven, om elke bocht en in elk steegje is wel iets om te vereeuwigen.

Eén van de bekende symbolen van het dorp is ‘La Cardabelle’, een grote (beschermde) distel, ook gebruikt als barometer, want het stguil1hart sluit als er slecht weer aankomt. Onder in het dorpje kan je uit grote bakken zelf een forelletje vissen voor ’s avonds op de barbecue. Alle gevangen visjes moeten wel betaald worden (€3), maar leuk voor de kinderen! Lekker eten kan op diverse plekken, maar een heerlijke ‘croque monsieur’ met een glaasje rosé voor €10 op het terras onder de plataan is toch niet te versmaden.

De rit naar Saint Guilhem is erg mooi, net voor het dorp ligt ook de beroemde Pont du Diable en de Grotten van Clamouse. Vanuit het dorp kunnen wandelaars mooie tochten door de bergen maken.

Deze diashow vereist JavaScript.

http://www.saintguilhem-valleeherault.fr/nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.