Een dagje (of twee) naar Montpellier!

2016-07-26 15.24.15Een dagje naar Montpellier is een echte aanrader en qua afstand goed te doen! Parkeren kan onder het mega-grote winkelcentrum Polygone, waardoor u direct midden in het centrum bent. De Polygone (met airco!) heeft maar liefst 3 verdiepingen met winkels en restaurants. Alle bekende merken zijn er vertegenwoordigd en alleen hier kan je al de hele dag doorbrengen. Vanaf de Polygone is het 2 minuutjes lopen naar het grootste voetgangersplein van Europa: de Place de la Comédie, die door de inwoners de ‘Place van het Ei’ genoemd wordt. Waarom? Dat kan je op het plein zelf ontdekken! Op de Place en de naast gelegen Esplanada is er VEEL keus uit restaurantjes en cafeetjes. Als het warm is hebben sommige terrassen een sproei-installatie onder de parasols, die af en toe een heerlijk verfrissende waterspray over het terras blazen.

Achter de Place ligt het historisch centrum met zijn vele kleine winkelstraatjes, steegjes en pleintjes. Om elke straathoek wacht een verrassing van een mooi gebouw, een pleintje, een terras, fonteinen, straatmuzikanten, etc. Ook heel leuk is een ritje met het toeristentreintje (ja, ik weet het, ik was altijd tegen …..), de nodige informatie wordt in 10 talen verstrekt en tijdens de 45 minuten durende rit zijn er veel leuke en bijzondere plekjes te zien (€7 voor volwassenen). Zoals de Arc de Triomphe en het Parc er achter op het hoogste punt van Montpellier met schitterend uitzicht over de stad.

Montpellier is een bruisende stad, ’s avonds is het gezellig druk op straat en op de terrassen. De mooi verlichte gebouwen geven veel sfeer.

Door de stad rijden ook trams. Het is ook mogelijk om gratis buiten de stad te parkeren en dan de tram te nemen. Parkeren is dan bij de IKEA/winkelcentrum Odysseum.

2 gedachten over “Een dagje (of twee) naar Montpellier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.