Klaar voor de eerste DRUKKE zaterdag!

16 juliVanmorgen om 7.30 lag het kantoor van Moerland er nog zo vredig bij, alleen de vogeltjes zongen hun ochtendlied! De vertrekkende huurders waren al druk bezig waren met inpakken, de laatste koffie, nog een rondje door het huis, kindjes in de auto en helaas weer terug naar het Noorden. De aankomende huurders worden wakker in het hotel of zitten al een paar uurtjes in de auto, hopelijk niet in de file! Wat een verschil.

Op kantoor druppelen één voor één de schoonmaaksters binnen en gaan op pad naar de huizen die gepoetst moeten worden met zakken vol lakens en handdoeken, babybedjes, kinderstoelen en een tas met schoonmaakprodukten. Om 9.00 uur zijn ze allemaal langs geweest, 20 dames en heren (en dat is alleen nog maar regio Prades), gelukkig geen ziekmeldingen of auto’s ‘en panne’. Wij zitten klaar voor de eerste telefoontjes van de schoonmaaksters: kan het huis niet vinden, de sleutel is weg, er is geen water, geen elektra, de lakens passen niet, de huurders zijn er nog, …… Dan is het even rustig en kunnen we een bakje koffie halen. Rond 12 uur komt het weer op gang, de eerste schoonmakers komen terug met hun verhalen, de eerste huurders bellen of het huis al klaar is, etc.

Vanaf 16.00 beginnen de aangekomen huurders te bellen met allerlei vragen, we zouden er een boek over kunnen schrijven! En dan…om 18.00 uur sluiten we het kantoor en gaan we naar huis met de voetjes omhoog, koud roseetje….. Oh nee! Dit weekend weekenddienst! Dus geen roseetje en morgen ook maar niet naar het wijnfeest in saint Chinian: geen goede combi ‘weekenddienst-wijnfeest’. Degene die weekenddienst heeft luistert 1x per uur naar de berichten op het antwoordapparaat, tot zaterdagavond 22.00 uur. Daarna zondag de hele dag van 8.00-22.00 uur. Als er een urgent probleem is laat u een bericht met uw naam EN naam en nummer van uw villa achter en wordt er zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen. Wij duimen voor een rustig weekend met veel zon en tja, zonder roseetje…

Fijne vakantie!

2 gedachten over “Klaar voor de eerste DRUKKE zaterdag!

  1. Maureen, een zaterdagavond zonder een roseetje is niet leuk…. zal ik vanavond eentje extra drinken op jou gezondheid 😉
    Ik kan de huurders zeggen dat jullie een uitstekende service verlenen en er word steeds gezorgd voor een oplossing bij een defect, dit hebben wij zelf meegemaakt enkele jaren geleden…geen warm water bij aankomst en binnen het uurtje was er iemand van Moerland.Probleem gevonden en opgelost… en op zondag morgen van jullie een telefoontje om te vragen of alles nog in orde was….
    Jullie verdienen een pluim…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.