Eindelijk een nummer…..

Menig huurder zal wel ‘ns met twijfel op vakantie vertrokken zijn naar een villa zonder huisnummer, soms zelfs zonder straatnaam. De reisbeschrijving volgen: bij de kerk links, na het kruis rechts en dan is de villa bij de 3e olijfboom! Wie herkent dit niet? Privé hebben we hetzelfde probleem, bestellingen laten we vaak maar bij Moerland bezorgen, dat adres kent iedereen. Als de bestelling al lukt, want zelfs het kantoor van Moerland heeft geen nummer!

Een adreswijziging bijvoorbeeld voor de ING, lukt niet zonder nummer, dus je verzint maar wat. En dat geldt voor heel veel bedrijven. Maar de kleine dorpen zijn aan het moderniseren, joepie! De burgemeester van mijn eigen kleine dorpje kwam gister persoonlijk het officiële document met ons huisnummer overhandigen! Nu op zoek naar een mooie nummer 1! (En toevallig hadden we onszelf al nummer 1 gegeven bij de meeste bedrijven….).

2 gedachten over “Eindelijk een nummer…..

 1. Ja ons huis had ook geen nummer . Dan dus maar een naam , ‘l Oustal Bolomey.
  Een huis met een naam heeft ook zijn charme. De postbode en ook de huurders
  vinden het huis wel ! Kijk eens hoe makkelijk……….

  ( Vanuit het dorp Prades na de Mairie rechtsaf Route Berlou , 1ste onverharde
  weggetje , bij vuislniscontainer , inrijden en dan links zie je links ‘l Oustal Bolomey ! ) )
  Is wel duidelijk toch ?????????

 2. Ik weet van een kennis, die een vakantiewoning had laten bouwen in Z.Frankrijk, waar de burgemeester himself het huisnummer kwam bepalen door het aantal stappen vanaf de (doorgaande)weg over het pad, waar het huis aan ligt:nummer 221!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.