Zijn de Franse dorpjes onneembare vestingen met een rolstoel?

Een persoon met 2 goede benen (daar val ik gelukkig ook  onder) kan zich denk ik niet voorstellen hoe lastig het kan zijn om je in een klein Frans dorp te verplaatsen als je rolstoelafhankelijk of slecht ter been bent. De schattige authentieke dorpjes houden daar weinig tot geen rekening mee. De smalle stoepjes, de hoge stoepranden, de hobbels, de hellingen en de talrijke drempels variërend van lastig te nemen tot regelrechte drama’s.

Het is dan wel mooi om in Saint Chinian dit bordje tegen te komen ‘si tu prends ma place, prends aussi mon handicap‘! Als je mijn plaats inpikt, neem dan ook mijn handicap! Blijkbaar leeft het wel bij de gemeente en proberen ze het dorp rolstoelvriendelijker te maken.

Wat is uw ervaring? Welke plekken moet je vermijden en waar kan je juist goed terecht?

Een gedachte over “Zijn de Franse dorpjes onneembare vestingen met een rolstoel?

  1. Heb een huisje in de Limousin, ik zit in een rolstoel en ja het is problematisch. Maar…. Als je niet te veel wil kan je er prima leven. Boodschappen geen probleem, parkeren is perfect geregeld, vele malen beter dan in Nederland en mensen zijn behulpzaam.
    Je kan niet alles bezoeken maar dat is In Amsterdam ook zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.