Vogelgeweld

loriotWat heerlijk! De lente is begonnen en alle vogeltjes zijn weer in het land en drukdoende met hun voorjaarsperikelen. De zwaluwen jagen achter elkaar aan door de smalle straatjes en beginnen zachtjes aan met de nestjes, alles tsjirpt en zingt en fluit dat het een lievelust is. Eén van mijn favorieten is de prachtige hop, die met zijn bijzondere geluid het mooie weer aankondigt. Hop-hop-hop. De wielewaal heb ik weer gehoord, de nachtegaal (soms nachteKWaal …..) en er is weer een dwerguil in de buurt! Zo’n apart geluid is dat! Ik heb tijden gezocht op vogelgeluiden-websites en gevonden: luister maar eens! dwerguil

Kom zelf naar de Franse vogeltjes luisteren in de Languedoc: www.moerland.com

Een gedachte over “Vogelgeweld

  1. Tijdens ons verblijf in l’Oustal Bolomey jaren geleden , ben ik eens naar de weg gelopen toen ik die geluiden hoorde van de Uil . Wij dachten dat er iets gebeurd was en iemand om hulp riep !!
    Hans Moerland kwam de andere dag en wij vroegen is er iets gebeurd. “Nee hoor , dat is de Uil die hier ’s nacht zijn vrouwtje roept !! ”
    In de in de lente genoten wij van de zang van de Nachtegalen. Bij zonder ook is Hop die roept HOP HOP ! De Koekoek hoor je ook maar dat is niet zo best , dan krijg je regen . Kortom,in deze tijd is er te genieten van de vogels . Later als het zomer is hoor je alleen de Cicaden / Krekels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.