‘Gevaarlijke’ sporten goed voor relatie

Vanuit Nederland nemen we altijd een stapel QUEST tijdschriften mee, die vol staan met allerlei leuke en interessante weetjes. Soms een beetje wetenschappelijk, soms gewoon grappig. Vanmorgen heb ik 2 onderzoeken gelezen, waarvan de één wellicht iets voor de ander kan betekenen. Het blijkt namenlijk dat het aantal scheidingen blijft toenemen en het percentage over de 35% gaat. Zodra de kinderen oud genoeg zijn om zichzelf te redden slaat de biologische klok alarm en gaan ‘we’ op zoek naar nieuwe genen om weer nieuwe kindjes te maken en onze genen nog meer te verspreiden.

In hetzelfde tijdschrift stond een ander onderzoek, dat eventueel een oplossing kan zijn voor bovenstaand probleem. In dat onderzoek werd een groep mannen op een wiebelbrug/hangbrug gezet en een andere groep op een vaste brug. Op de brug werden vragen gesteld door een onderzoekster. Daarna kregen de mannen de opdracht om een verhaaltje te schrijven. Wat was de uitslag? De mannen op de wiebelbrug vonden hun onderzoekster veel aantrekkelijker dan de groep op de vaste brug en de verhaaltjes die ze schreven waren veel pikanter.

De conclusie was dat een ‘gevaarlijke‘ situatie zorgt voor meer adrenaline en ook voor ‘romantischere‘ gevoelens en het zou dus zo zijn dat je als je iets spannends doet met je partner, je deze ook weer spannender vindt! De oplossing voor een dipje in je relatie is dus samen iets spannends doen, nou ja, je kan het in ieder geval proberen!

En waarom niet tijdens de vakantie? Ga samen naar het Parc Avonture in Béziers of Narbonne, maak een kanotocht, ga raften, bergklimmen, of naar Flyzone in Lézignan, samen in de luchttunnel zweven.

Dit kan allemaal in de Languedoc!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.