Schrikkeldag – Schrikkelkorting

Met de schrikkeldag in aantocht is het wel aardig om weer eens het geheugen op te frissen en op te zoeken hoe dat ook al weer zit. Op de lagere school is het vast uitgelegd, maar dat is al weer zooooo lang geleden. Het enige dat ik daarvan onthouden heb is de jarige tweeling Michiel en Jan-Willem, die op 29 februari jarig waren. Dat zorgde toen wel voor wat hoofdbrekens, want krijgen ze dan 1 keer per 4 jaar veel cadeau’s? Hoe doe je dat in de andere jaren? Tja, de zorgen van een kind…

De aarde heeft 365 dagen en afgerond 6 uur nodig (365+1/4 dag) nodig om een baan rond de zon te beschrijven. Na 4 jaar komt er één dag bij. Want 4×1/4 is 4/4, dus één dag. Dan telt de maand februari 29 dagen. Ieder jaartal dat deelbaar is door 4 krijgt een schrikkeljaar, behalve de eeuwjaren. Deze laatste alleen als ze deelbaar zijn door 400 (zoals het jaar 2000).

De naam “schrikkeljaar” komt van het Middelnederlandse scricken, wat oorspronkelijk “met grote passen lopen” en ook “springen” betekende. In het Frans heet de schrikkeldag ‘le jour intercalaire’.
6498

Volgens het NIBUD koste deze extra dag een gemiddeld gezin €13! Extra kosten voor elektra en maaltijden, maar minder omdat je ‘gratis’ profiteert van bijvoorbeeld een Netflix abonnement. Wat zou het gekost hebben om dit te berekenen?

Moerland Verhuur wil natuurlijk de benadeelde klanten tegemoet komen en geeft daarom op 29 februari €13 korting op de dossierkosten. Dit geldt alleen voor reserveringen die gedaan worden op 29-02-2016. Vermeld bij het reserveren: schrikkelkorting.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.