nieuw: La Madeleine in Capendu

Persoonlijk zou ik niet zo snel een eigennaam aan een huis geven, omdat je bijna altijd een associatie hebt met de naam, iemand die je van vroeger kent bijvoorbeeld. Een Madeleine ken ik niet, maar ik heb er wel een beeld bij. Zie een meisje lopen, lichtvoetig, bijna dansend op haar ballerina’s langs de kades van de Seine in Parijs van de jaren 60. Haar blonde haar zit in een dikke vlecht waar een lichtblauw sjaaltje door geweven is, haar luchtige gele zomerjurkje bolt op door de petticoat eronder en het lichte briesje dat over de Seine waait. Een gevulde tas in de hand, met een stokbroodje, een fles limonade (zonder prik met een kurk dicht gemaakt), een boerenworst met een stevig mes en een rood-wit geblokte doek waarin de nog dampende cakejes verstopt zijn, net uit de oven.
Op weg naar haar stoere en hardwerkende verloofde Pierre, die zich een slag in de rondte werkt om een onderkomen voor hun beiden te kunnen betalen, zodat ze eindelijk kunnen gaan trouwen. Ze danst over de kade, terwijl ze nog niet weet dat Pierre op zijn werk net tussen wal en schip raakt, zijn been zal kwijt raken en de verloving zal verbreken. Na 2 jaar huilen zal een treurige Madeleine in gaan op de avances van een ambitieuze advocaat, die tot zijn oren verliefd is op de mooie française. In het huishouden van de advocaat draagt ze geen zomerjurkjes meer, maar haute couture en de cakejes worden gebakken door de kok, die in vaste dienst is. De arme Pierre sterft van ellende en verdriet als clochard op de oever van de Seine in het gezelschap van slechts een schurftige hond en een regiment vlooien, terwijl het lichte briesje nog steeds over de Seine waait.

Heeft u dit ook wel eens bij een naam?

La Madeleine die we net in de verhuur gekregen hebben is een prachtig gerenoveerd ‘Maison de Maître’ in Capendu, met nog oude vloeren en mooie haarden. In de omheinde tuin ligt zelfs een zwembad. Bekijk de foto’s en op onze website vindt u de prijzen.

Gaat u in die keuken uw eigen ‘Madeleines’ bakken en dan denkt u dan aan de arme Pierre? Of koop ze gewoon in de supermarkt…lekker hoor!

4 gedachten over “nieuw: La Madeleine in Capendu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.