Minerve, bolwerk van de Katharen

Plan alvast een uitje naar Minerve tijdens uw vakantie!

Nieuws uit de Languedoc

Er is op de blog al regelmatig over Minerve en de Katharen geschiedenis geschreven. Dit dorp moet u zeker een keer gezien hebben, slenteren door de nauwe straatjes, aan de voet van de rots door de droge rivierbedding klauteren, onder de berg door de natuurlijk tunnel en dan weer omhoog! En als beloning een drankje op het terras met uitzicht op de brug. Op diverse punten in het dorpje zijn informatieborden met de geschiedenis en u kunt het pad volgen dat de Katharen hebben gelopen op weg naar het einde.

View original post 18 woorden meer

3 gedachten over “Minerve, bolwerk van de Katharen

  1. Wij zijn gefascineerd over alles wat met de Katharen te maken heeft. Wij hebben ook het boek van Bram Moerland gelezen. In Minerve op een bankje zitten en alles op het af laten komen… Voor de mensen die er voor het eerst komen en de informatieborden lezen weten wat er gebeurd is. En als ze net zoals ons zijn en er meer van willen weten in de souvenir-shop kun e sinds vorig jaar nederlands talige boeken kopen over de tempelieren en katharen

    1. Wij gaan zelf ook nog regelmatig, alle familieleden en vrienden hebben we er al naar toe gesleept en het blijft mooi en bijzonder. Je moet ook zeker de informatiebordjes lezen om echt het gevoel te krijgen wat er daar vroeger gebeurd is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.