Perpignan

Perpigan is een prachtige stad, vlakbij de Spaanse grens met veel Spaanse/Catalaanse invloeden. Er is een groot oud centrum, zo goed als autovrij, met veel leuke winkeltjes, restaurants en terrasjes. Let op, op maandag zijn bijna alle winkels dicht! Er zijn een aantal parkeergarages in de stad. Heel handig is de P bij de ‘Place Arago’, want hier is ook het VVV kantoor, waar handige kaartjes van de stad te krijgen zijn. Iets verderop is de ‘Place de la République’, ook met een grote parkeergarage.

De Catalaansegranaat granaat is HET symbool van de Catalanen. De mooie rode steen wordt op diverse manieren in gouden sieraden verwerkt. Iedere Catalaanse vrouw heeft wel iets moois met de kleuren (rood en goud) van de Catalanen in haar sieradendoosje liggen. In het centrum van Perpignan (maar ook in de dorpen er buiten) zijn veel juweliers die deze sieraden maken en verkopen.

Ook op het gebied van cultuur is er veel te zien. Er is een app ‘Perpignan 3D’ voor op de telefoon of tablet in 4 talen met een interactieve kaart, quiz vragen en foto’s van de bezienswaardigheden.

Het ‘Palais des Rois de Majorque‘, gebouwd voor de Spaanse koning Jaime II, in verschillende fases vanaf het jaar 1274, is erg leuk om te bekijken. Bovenop de toren heb je mooi ver uitzicht over de stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.