Restaurant tip: Bastide de Fauzan

Een aantal jaren geleden aten we regelmatig bij de Bastide de Fauzan. Behalve dat het eten goed was, was het ook altijd een belevenis! Een collega omschreef het als ‘Fawlty Towers’. Iedereen die er geweest is zal dat herkennen, oma van tegen de 100 die in de keuken de aardappels zat de schillen bij de grote haard en af en toe in de pan op het vuur roerde. De al lang voorbij pensioenleeftijd grote ‘baas’ die net als Basil door het restaurant banjerde en de jonge serveersters afblafte en moeder de vrouw Sybill die overal wat tussendoor rende en tafellakens recht trok. Uniek.

Onlangs heeft een jong stel de Bastide overgenomen en de boel mooi opgeknapt. De menukaart is ook iets moderner geworden, maar de bekende ‘Omelette Norvégienne‘ staat er nog steeds op. De rest van het menu is uitgebreid getest en goed gekeurd! De Bastide is weer een ritje waard. Ga onderweg nog even aan bij de ‘Curiosité de Lauriole‘, de weg loopt omhoog, maar lijkt omlaag te gaan. Of andersom…..neem een bal mee om het bewijs te leveren!

Neem hier een kijkje op de website van de Bastide.

Een gedachte over “Restaurant tip: Bastide de Fauzan

  1. Als je denkt: we zijn er bijna, dan is het nog verder…een hele lieve, gedienstige gastvrouw die er alles aan doet om het je naar je zin te maken. Een verlegen chef kok die toch even een praatje komt maken. Een heel groot restaurant en niet super gezellig. Er is wel een terras. Het eten was er goed maar ook niet meer dan dat. We gaan al bijna 20 jaar naar de languedoc en hebben er al vele restaurants bezocht. Er zijn er betere. Zijn we een beetje verwent? Waarschijnlijk wel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.