Dagje naar het strand van Valras Plage

Valras PlageIn elk jaargetijde is het fijn om naar het strand te gaan, lekker uitwaaien, zonnebaden, zwemmen, langs de zee slenteren ….. En dat kan allemaal in Valras Plage, een gezellig stranddorpje aan de Middellandse Zee. Het is nog niet zo overbevolkt dat er geen parkeerplek te vinden is en er zijn voldoende gezellige terrasjes, restaurantjes en winkeltjes. Op het brede strand vind je onder andere een strandtent waar ligbedden te huur zijn en er zijn speeltoestellen wat het voor de kleintjes extra leuk maakt.
Onlangs hebben we nog een heel goed restaurantje ontdekt. Als je er voorbij loopt zou je misschien niet naar binnen gaan, maar lekker eten!!! Het is pizzeria ‘La Gambetta‘ aan de gelijknamige boulevard, vlakbij het strand. De pizza’s waren heerlijk en kunnen ook afgehaald worden. Bij het menu kan je een karafje heerlijke rosé (of iets anders) bestellen. Natuurlijk kunnen er ook diverse soorten pasta en andere gerechten besteld worden, bijna alles ‘fait maison’, net als de overheerlijke desserts. Aanrader!

Verder heb je in Valras veel mogelijkheden om wat snacken. Wij Nederlanders missen dat nog wel een beetje hier in de binnenlanden van het zuiden; bakje frites, kebab, broodje worst, …. Voor een sorbet hoef je niet op het terras te gaan zitten, maar bestel een grote hoorn met 2 super bollen ijs, slagroom en saus, parasolletje er op en genieten maar.

Heerlijk, de zomer komt er aan!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.