La processionnaire du pin

rupsNa vorig bericht over een leuk beestje is het nu de beurt aan een minder leuke, de processie rups. Het voorjaar is de tijd dat ze uit hun nest komen en op pad gaan, dat is ook het moment om goed op te letten. De rupsen komen uit een nest dat als een witte bal in dennen hangt. En wie kent er niet zo’n leuk brutaal jochie dat eens even lekker met een stok tegen zo’n nest gaat slaan? Alleen komen hier geen cadeautjes uit, zoals bij de Mexicaanse piñata, maar miljoenen kleine giftige haartjes. Ouders opgelet dus! Als de rupsen hun nest verlaten gaan ze in ‘processie’, achter elkaar, de straat op. De beestjes zijn snel bang en laten bij het kleinste beetje onraad de giftige haren los. Contact met die haren levert bulten en pijnlijke jeuk op en in het ergste geval ernstige problemen aan de luchtwegen. Een groot risico zijn honden die uit nieuwsgierigheid gaan likken. Weg tong. Echt oppassen dus, als u denkt in de verte een touw of een slang op het pad te zien, even hond en kinderen bij u nesthouden!

Een gedachte over “La processionnaire du pin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.