Pissaladière: een Frans recept uit Nice

pissaladièreEen heerlijk hapje voor bij de borrel, eenvoudig, zo klaar en meteen een beetje Frankrijk op tafel!

Wat heeft u nodig:

– kant en klaar pizzadeeg (of zelf maken)
– boter en olijfolie om in te bakken
– 1,5 kilo uien
– 2 tenen knoflook
– 2 eetlepels tijm
– 1 potje of blikje ansjovisfilets
– olijven
– peper/zout

Snijd de uien in dunne ringen en bak ze zachtjes in een flinke punt boter en wat olijfolie. Doe er fijn gesneden knoflook, peper, zout en de helft van de tijm bij. Laat dit een uur zachtjes sudderen tot de uien gaar zijn. De uien moeten eigenlijk niet bruin worden. Het pizzadeeg kan op een gewone ovenplaat uitgerold worden, maar u kunt ook een quicheschaal of iets dergelijks gebruiken. Ondertussen de oven voorverwarmen tot rond de 200-220 graden.

Beleg het deeg met de uien en daarna kruislings met de ansjovisjes. In de ‘gaten’ is plek voor de olijfjes. Besprenkel nog een beetje met olijfolie en bak het ongeveer 20 minuten en strooi daarna de rest van de tijm er over.

Bon Appetit!

3 gedachten over “Pissaladière: een Frans recept uit Nice

  1. fijn om deze gerechten door te sturen, en inderdaad zo voelen wij ons ook nog een beetje in la douce france,, ik heb nu ook een bestelling van wijn gedaan, in Nederland ,Fleur de Vinges , lekker , dinsdag besteld en vrijdag geleverd , een leuk gesprek gehad met Nelly , een fijne dame ,zoals jullie allemaal , dat is hier in ons land ver te zoeken,hopelijk vinden er nog belgen de weg om te bestellen en aan huis te leveren,
    nog de allerbeste groeten, en fijne feestdagen gewenst
    JOSKE EN FRANK

    1. Hoi Joske en Frank, dus je gaat nog gauw boodschapjes halen om wat te kokkerellen dit weekend? haha. En ideaal he, dat je die wijn gewoon zo kan bestellen, voor jullie nu dichterbij dan naar ons rijden! Fijn weekend en denk maar aan ons met je glaasje ‘Fleur de Vigne’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.