Een dagje op stap in de Pyreneeën

galamusOok enthousiast geworden door de ‘Katharen’ verhalen van Bram Moerland? Dan wordt het echt tijd voor een dagje naar de Pyreneeën! Geniet van de prachtige ruige bergen en met een beetje fantasie kan je voor je zien wat er vroeger allemaal gebeurd is en hoe bij wijze van spreken de koppen van de berg rolden.
Begin met een tocht door de ‘Gorges de Galamus‘. Deze prachtige kloof herbergt ook nog een kerkje in een grot. De weg is erg smal, er kan maar 1 auto rijden. Om de 50-100 meter zijn er inhammen waar de auto’s elkaar kunnen passeren.

pp3In het hoogseizoen is er ’s middags een stoplicht, omdat het dan te druk is. Vanaf ‘Galamus’ is het niet ver rijden naar het ‘Château Peyrepertuse‘. Er is een parkeerplaats net onder het château met al een mooi uitzichtpunt. Dan is het nog een hele klim naar het château (tickets). Dit is niet geschikt voor kleine kinderen, wandelwagentjes of mensen die slecht ter been zijn. Het pad is uitgehakt in de rotsen met ongelijke treden en af en toe best glad. Maar…..dan is het zeker de moeite waard. Op alle punten is er schitterend uitzicht. Op de binnenplaats van het château kan er even lekker gerust worden, neem wat drinken en een broodje mee.

 

Bij vertrek is équeribusén van de eerste restaurantjes op de berg ‘Auberge la Batteuse‘, gezellig en lekker eten. Als er na het eten nog wat fut over is dan is het ‘Château Queribus‘ vlakbij. Dit is zelfs te zien vanaf ‘Peyrepertuse’.

Voor de oudere kinderen die geen zin hebben in deze kasteeltocht is er in de buurt op verschillende plekken mogelijkheid om te raften en andere wildwater activiteiten te proberen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.