Nationale feestdag 14 juli: Quatorze Juillet

Carcassonne on Bastille DayDeze Franse nationale feestdag staat symbool voor de bestorming van de Bastille (in 1789), waarmee een einde kwam aan de monarchie en de privileges van de ‘hoge heren’. In 1880 werd deze dag uitgeroepen tot nationale feestdag om zo het Franse volk na de Frans-Duitse oorlog een oppeppertje van vaderlandsliefde te geven. Het wordt groots gevierd met vuurwerk en feesten. In onze omgeving is het vuurwerk van Carcassonne één van de mooiste, prachtig al die uitspattingen in de donkere lucht boven de Cité!

Het kantoor van Moerland is maandag 14 juli geopend van 9.00-12.30. In geval van problemen kunt u ’s middags een bericht achter laten op het antwoordapparaat. Het zal wel druk zijn overal, houdt u daar rekening mee als u op pad gaat of uit eten. De winkels zijn meestal gesloten op 14 juli.

Via deze link vindt u allerlei activiteiten in de regio rond 14 juli.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.