Op ontdekkingstocht in Caunes – Minervois (Languedoc)

caunes Caunes-Minervois is een prachtig dorpje in de Minervois. Tussen de wijngaarden ligt een mooie Benedictijnse abdij. Heel bijzonder, het is één van de weinige kloosters waarvan de oude crypte toegankelijk is voor het publiek. De bouwstijl is in typische Zuid-Franse Romaanse kunst. Het oudste element is de prachtige koorafsluiting uit de XIe eeuw.


Deze abdij, een waar pareltje van de Romaanse bouwkunst in Languedoc, is zeker een bezoek waard.
De absolute blikvanger is de achterkant van de abdij, waar je een mooi uitzicht hebt op de massieve Romaanse klokkentoren en de prachtig bewaarde absis. Er is een klein openluchttheater waar in het zomerseizoen culturele evenementen zoals klassieke concerten plaatsvinden en je kunt je ontspannen in de prachtig aangelegde tuin onder de wijnranken.

Het bezoek aan de abdij duurt ruim anderhalf uur. Er is een winkeltje voor de kaartverkoop, hier worden ook boeken, cd’s en dvd’s verkocht. In het dorp zijn verschillende restaurants, vaak met een terras en diverse drankgelegenheden.

Caunes is al van oudsher zeer bekend vanwege de kwaliteit van het marmer dat onder andere gebruikt werd voor het Trianon van Versailles en het Opéra de Paris. Er is een marmermuseum en op veel plekken in het dorp vindt u marmer sculpturen. Bij het museum is een restaurant met een heerlijke tuin waar gedurende het seizoen ook maaltijden worden geserveerd.

In dit leuke dorp hebben we een paar mooie villa’s in de verhuur: klik hier voor het overzicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.