Tapenade: lekker smeren op een stokbroodje

Tapenade Tapenade is in allerlei variaties te koop, maar het is ook vrij eenvoudig zelf te maken. En dan zelf naar hartelust variëren met groene olijven, knofllook, provençaalse kruiden, een sjalotje, zongedroogde tomaten, gegrilde paprika’s, etc. En dan smeren op een stokbroodje, of maak bladerdeeghapjes uit de oven, op een pizza, over een lekker stuk vlees, of als dip bij rauwkost.

Ingrediënten:

300gr zwarte olijven zonder pit – 3 eetlepels kappertjes – 8 ansjovisfilets – 1 teen knofllook – 180ml olijfolie – 

Stamp (in een vijzel of in de keukenmachine) eerst de kappertjes fijn met een handje olijven. Voeg daarna alle olijven toe en de knoflook. Dan de ansjovis, nu wordt het al smeuïger. Als laatste beetje bij beetje de olijfolie toevoegen tot het de gewenste substantie heeft. Tapenade moet niet vloeibaar zijn.

Nu dit gelukt is, is het de moeite waard om verschillende variaties te proberen en zo een lekker hapje bij de borrel of maaltijd op tafel te zetten. Tapenade is in de koelkast goed te bewaren, het beste is om een laagje olie op de bovenkant te schenken, zodat het luchtdicht afgesloten wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.