Escargots de Bourgogne : slakken

slakkenSlakken worden al meer dan 10.000 jaar gegeten in Frankrijk, ze bevatten weinig calorieën, Omega-3, vitaminen, proteïnen, etc. Zo’n slakje (zonder saus) is dus best gezond! L’héliciculture (slakkenkwekerij) is een in Frankrijk wel bekend begrip, dat je in Nederland niet zal tegen komen. Eén van de bekendste recepten is ‘Escargots de Bourgogne’: slakken in knoflookboter.

Voor 6 personen nodig:

6 dozijn slakken – 150gr boter – platte peterselie – 2 sjalotjes – 3 tenen knoflook – zout – peper

Laat de boter op het vuur langzaam smelten. Klop het zacht tot het op een crème lijkt. Voeg er de fijngesneden peterselie, knoflook en sjalotjes bij. Breng op smaak met peper en zout. Goed doorroeren en daarna koud weg zetten.

Haal de slakken uit hun huisje. Doe de oven vast aan op de grill-stand. Doe een beetje knoflookboter onder in elk huisje. Daarna de slak er weer in en opvullen met de boter. Leg de slakjes op de ovenschaal (er zijn van die handige ovenschaaltjes waar de slakjes precies in passen). 5 minuten onder de grill et voilà!

Lekker met vers stokbrood.

Bon Appetit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.