Ratatouille: overal lekker bij

rataRatatouille is een typisch Frans en makkelijk te maken gerechtje, dat overal bij past. Het is lekker bij pasta, met stokbrood, bij stoofvlees met aardappelpuree, rijst, noem maar op. En het is ook nog eens voordelig en gezond!

Er is niet veel voorbereiding nodig, daarna gaat de schaal tot het eten de oven in. Ook ideaal om vooraf te bereiden en net voor het eten nog een kwartiertje in de oven zetten. Natuurlijk kan het ook gewoon op het vuur sudderen.

U hebt voor 4-6 personen nodig:

1 aubergine – 3 grote uien – 2 courgettes – 2 rode parika’s – 1 kg tomaten – 3 of meer tenen knoflook – olie – rozemarijn – tijm – peper – zout

Snij de aubergine in plakken, bestrooi met wat zout en laat in een vergiet uitlekken. Bak dan de uien (niet te fijn snijden) aan met een beetje olie tot ze glazig zijn, knoflook in stukjes gesneden erbij en de paprika in repen. Even omscheppen en dan in een ovenschaal doen. Bak dan de aubergine plakken tot ze goudbruin zijn. Ook in de ovenschaal. De courgettes en tomaten kunnen gewoon zonder aanbakken in de schaal.Peper, zout en verse kruiden in de schaal doen, even omscheppen en dan 30-45 minuten in de oven op ongveer 150 graden. Hoe lang en hoe warm is afhankelijk van hoe gaar u de ratatouille wilt!

 

Een gedachte over “Ratatouille: overal lekker bij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.