Recepten uit de Languedoc-Roussillon

Olijfolie, vis en smakelijke fruitsoorten en groenten: Languedoc-Roussillon biedt een smaakvolle, gezonde keuken met kleurrijke gerechten die ruiken naar de bedwelmende geuren van de garrigue.

De heerlijke streekproducten van de Languedoc-Roussillon hebben tal van gerechten geïnspireerd met tongstrelende namen: aligot met tripoux (aardappelpuree met ingewanden) uit de Lozère, cassoulet uit Castelnaudary, gardiane met stierenvlees uit de Camargue, brandade uit Nîmes, rouille (knoflooksaus) en tielles (hartige taartjes) uit Sète, Catalaanse crème, brasucade of cargolade (gegrilde mosselen of slakken), bullinade (palingschotel), pasteitjes uit Pézénas, tapenade … Smullen maar!

Enregistrer

Advertenties

Een gedachte over “Recepten uit de Languedoc-Roussillon

  1. Cassoulet hebben wij ooit op een zonovergoten terras in Toulouse genuttigd ! Toulouse zeker de moeite waard om een excursie te plannen als je verblijft in Prades. Wij gingen met de auto naar Narbonne ,daar parkeren, namen de trein naar Toulouse.Vanaf het station daar de stad in , prachtige stad. Een lunch met cassoulet , wat een dag !! tante Ploon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s