Lokale “Franse” restaurantjes

Fransen eten vaak in een simpel restaurantje, ook tijdens een werkdag voor de lunch. Men zoekt dan een betaalbare en goede maaltijd, een menuutje vanaf een euro of twaalf, inklusief een karafje wijn.

Dit zijn vaak de goede adressen waar u zelf ook lekker kunt eten. Uiteraard geen top gastronomie maar simpele goed gevulde borden, en gewoon lokaal lekker. U vind hier meestal lekker wijntjes van de boeren uit de buurt, of per fles, of per karaf.

Dus zin om even lekker wat te gaan eten ? Wij kunnen u dan de volgende “Franse” lokale adressen adviseren in de omgeving van Cessenon en Saint Chinian.

Restaurant l’Europe in Cessenon

In het centrum van Cessenon, kunt u hier heerlijk binnen en buiten eten. Een klassiek lunch adres voor de franse werklieden die hier voor een scherpe prijs een menuutje kunnen benuttigen. Veel keus op de kaart, leuke bediening, simpele maar goede keuken, kortom al jaren een goed adres en zeker niet duur.

L’Auberge du Pont in Réals

De Fransen eten hier graag het heel jaar door een lekkere familie maaltijd. Zeker op zondagmiddag een druk adres. Vlak naast de rivier Orb en zijn mooie brug, in het gehucht Réals, op de weg van Cessenon naar Murviel-les-Béziers. Ruime parkeer mogelijkheden, overdekt terras en 2 leuke zalen waarvan één met een immense grote gezellige open haard voor in de winter. Goed betaalbare kaart met uiteraard lokale wijnen. Wij eten hier zelf al jaren regelmatig als we even lekker wat willen gaan eten. Het is ouderwets gezellig bij Valérie.

Café de la Paix in Saint Chinian

Dit adres in het centrum van het dorp is al jaren een referentie voor de bevolking van Saint Chinian en omgeving. Klassieke franse keuken met vaak zeer goed gevulde borden ! Ook hier kunt u in het seizoen buiten eten. Tussen de middag goedkope lunch menu’s.

Op al deze adressen kunt u tussen de middags en vaak ook ’s avonds altijd aanschuiven. de fransen eten meestal “En famille” op zondag middag en af en toe op zaterdag avond. Dus dan is reserveren zeker aan te bevelen. Op zondag avond is het meestal rustiger.

5 gedachten over “Lokale “Franse” restaurantjes

 1. Super adresje aan het Canal du Midi, met terras aan het water & terras achteraan (onder de bomen): La Péniche in Homps (19 Quai des Tonneliers). Locale gerechten & heerlijke pizza (die je ook kan afhalen). Ook fantastisch: Relais Chantovent in Minerve (vooraf reserveren).

 2. Ook een leuke eetgelegenheid is La Bonne Table in Olonzac. Heerlijke pizza’s op de Italiaanse manier gemaakt. Keuze assortiment is heel groot; daarnaast is het ook mogelijk uit de menukaart heerlijke maaltijden te kiezen, tegen redelijke prijs.. Een aanbeveling waard.
  Charda en Wijbrand

 3. Relais Bleu in Capestang tussen de 2 ronde punten van de route la minervoise (200m verder dan de cave cooperative van capestang richting beziers)

 4. Ach ja , als ik eraan denk loopt het water door mijn mond. Het restaurant l ‘Europe in Cessenon
  heeft in de zomer en herfst een terras naast de kerk onder kastanje bomen. Erg leuk is dan dat een kastanje soms uit de boom op je tafel valt. Minder leuk is als een kastanje in je bord valt.
  Ze hebben er ook heerlijke toetjes. Kies eens een soesjes dessert . ( Profiteroles ). Bel daarna
  een taxi ! De Franse keuken , we hebben er vaak van genoten. de Bolomey’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.