Aansluiting A75-A9 BEZIERS is open

Eind 2010 zijn de laatste 2.5 kilometers van snelweg  A75 opgeleverd


6 jaar na de opening van de beroemde “Viaduc de Milhau”, miste deze centrale autobaan nog steeds de aansluiting op de A9 tussen Pézenas en Béziers.

In juni 2010 werdt het grootste gedeelte, waaronder de nieuwe péage bij Béziers Est, in gebruik gestelt. Maar door overwachte technische en ecologische redenen werdt het laatste stuk ter hoogte van Servian maanden uitgesteld. Dit verergerde het bekende “Valros” knelpunt en veroorzaakte uren lange files laatste zomer.

Nu rijdt u rechstreeks van Béziers naar  Clermont Ferrand over deze prachtige gratis snelweg. Meer dan 30 jaar na het begin van enorme werkzaamheden is deze rit een mooi alternatief om uw vakantiestekje in de Languedoc te bereiken.

9 gedachten over “Aansluiting A75-A9 BEZIERS is open

 1. je kunt toch ook parijs omzeilen?? richting bordeaux aanhouden voor parijs dan via de a3 en de a86. de naam bordeaux wordt continue aangegeven. dan de a10 en de borden orleans volgen om naar in ons geval beaufort te gaan over de brug van milau.

 2. Wij gaan dit jaar naar Valras-Plage over de A71 en A75 maar heeft deze route ook restaurants e.d. langs de weg om eventueel een hapje te eten?

 3. Dank u voor de informatie! Ik had namelijk al heel wat Franse site’s nagekeken en nergens was er iets van te vinden. Dus uw site / antwoord waren daarom heel welkom. Volgende week passeren we daar (we komen uit België), want we nemen altijd de rustigere, veiligere, goedkopere A75 vanaf Clemont Ferrand om naar Spanje te rijden.

 4. Ahh Dat is mooi. Vorig jaar nog dik in de file voor gestaan inderdaad.

  Nu we toch aan het vragen zijn: Wat is nou de beste route? Via Parijs of toch over Lyon/Dyon?

  1. Dit ligt aan uw woonplaats in Nederland. Loopt de korste weg via Parijs, is de A75 een rustig en mooier alternatief. Verder ook minder tol want vanaf Clermont Ferrand is het gratis tot Béziers.

   Persoonlijk rij ik regelmatig van Béziers naar Zeeland en reis dan altijd via de A75. Let wel op de spitsuren in Paris, alhoewel het in de zomer, en zeker in augustus daar ook niet zo druk is.

   In Paris gewoon de Periphérique pakken en niet de Francilienne die een behoorlijke omweg is en zeker niet minder druk.

 5. Graag zou ik weten of er nog steeds een heel klein stuk voor Beziers de snelweg verlaten moet worden om er 2km verder terug op te kunnen. Wie kan mij juiste informatie geven?

  1. De A75 is 100% klaar. Dat klein stukje van 2 km waar men vorig jaar nog van de baan af moest is ook verleden tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.