A75 – het stuk tussen Pézenas en Béziers

 

A75De A75 is de Zuid-franse snelweg tussen Clermont-Ferrand en Béziers. Een enorm projekt waar de franse overheid sinds 1990 hard aan heeft werkt. Wereld bekend is het beroemde Viaduc de Millau over het dal van de Tarn. Dit kunstwerk van architect Sir Norman Foster is de hoogste brug ter wereld en werd in december 2004 geopend door president Chirac. Sinds maart 2005 rijdt men ook na Lodève tot Pézenas.

A75 Pézenas BéziersBegin 2008 ontbreekt alleen nog het stuk tussen Béziers en Pézenas in de Languedoc. De werkzaamheden zijn eind 2007 begonnen en moeten met het knooppunt tussen de A75 en de A9 begin 2010 voltooid zijn.

 

De A75 via Clermont Ferrand en het viaduct van Milhau is het ideale traject vanuit het het noorden en het centrum van Frankrijk. Dus ook een goed alternatief wanneer U uit Nederland of België komt. De sterke punten van deze snelweg: directer dus korter, een heel mooi landschap en géén tol vanaf Clermont Ferrand (behalve voor de viaduct in Millau).

Een gedachte over “A75 – het stuk tussen Pézenas en Béziers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.